Facebook Instagram You tube
мар 22 2024 - мар 22 2024

Дан италијанског дизајна у Музеју науке и технике

Date
  • мар 22 2024 - мар 22 2024

Location

26.31. март 2024.Галерија „Александар Деспић“.

Поводом осмог по реду Дана италијанског дизајна, Амбасада Италије у Београду, у сарадњи са Агенцијом за промоцију спољне трговине ICE, Италијанским институтом за културу организује догађај „Стварање вредности. Инклузивност, иновација и одрживост”, 26. марта 2024. године, са почетком у 19 часова, у Музеју науке и технике у Београду (Скендербегова 51).

На изложби у Музеју науке и технике ће бити представљен избор комадног намештаја водец́их италијанских компанија, а посебно столица, у партнерству са компанијама Artefacto, Alba Dominante, Belgrade Design Market, Mega Concept, Nitea и Novolux. Изложба је реализована у сарадњи са са Комором италијанско-српских привредника и Конфиндустријом Србије и биће отворена за јавност до 31. марта 2024. године.

Дан италијанског дизајна иницијатива промовише Министарство спољних послова и међународне сарадње у сарадњи са Министарством културе, Удружењем за индустријски дизајн, Фондацијом Compasso d’Oro, Агенцијом ICE, Сајмом намештаја у Милану, Тријеналом у Милану, федерацијом Federlegno Arredo, Фондацијом Аltagamma и Конфиндустријом. Овогодишња тема – „Стварање вредности” – ставља акценат на процес стварања, који води ка креирању „лепих“ објеката индустријског дизајна са естетске тачке гледишта, али и високе „материјалне“ вредности, као резултат квалитета сировине и производних процеса који комбинују традицију и занатство са најсавременијим техникама у погледу технологије и еколошке одрживости, чиме се поново потврђује примат Италије у погледу занатског умећа и производње.

Будући да Музеј науке и технике у свом саставу поседује збирке индустријског дизајна, занатства, архитектуре и градитељства, произашла је сарадња на манифестацији Дан италијанског дизајна 2024.

Манифестација Дан италијанског дизајна одржава се од 2017. године с циљем обележавања изванредности италијанског дизајна у свету као значајног сектора италијанске културе и привреде.

уторак - недеља 11-18ч

300 динара – појединачна карта 500 динара – породична карта

Музеј науке и технике Скендербегова 51 11158 Београд (Градски превоз: трамваји 2, 5, 10, аутобуси 26, 79)