Image Alt

Заштита животне средине

Заштита животне средине представља један од најзначајнијих задатака са којима се суочава данашње друштво. Све бржи развој технологије свакодневно чини живот човека лакшим и удобнијим. Истовремено, развој је са собом донео и прекомерну експлоатацију природних богатстава нарушивши еколошку равнотежу у глобалним размерама, повећао је загађење воде, ваздуха, земљишта и тиме утицао на целокупни живот на Земљи.

Због тога је заштита животне средине предмет истраживања бројних природних и друштвених наука у научноистраживачким центрима код нас и у свету. Музеј науке и технике прати развој области заштите животне средине у Србији, подстиче развијање еколошкe свести, васпитања и образовања.

Контакт
мр Ања Радаковић, виши кустос
Одсек заштите животне средине
anja.radakovic@muzejnt.rs

11-16 ч, понедељком и петком је затворен за посетиоце

300 динара – појединачна карта 500 динара – породична карта За децу до 7 година улаз је бесплатан (осим за групне организоване посете) Радионице се организују у сарадњи са школама и предшколским установама.

Музејска поставка у Галерији Александар Деспић, Галерија играчака, Научна играоница Скендербегова 51, 11158 Београд (Градски превоз: трамваји 2, 5, 10, аутобуси 26, 79)