Image Alt

О програмима

Изложбе

Још од прве изложбе Музеја науке и технике, Човек и камен, отворене 10. октобра 1990. године у Галерији Српске академије наука и уметности,

Концерти

Концертна активност одвија се у Галерији Александар Деспић. Концерти, који се организују једном месечно, изводе се и на инструментима из Збирке музичких инструмената.

Издавачка делатност

Издавачка делатност Музеја науке и технике представља завршни корак у процесу заштите и популаризације културне баштине. Ова делатност синтетише тај дуг и сложен процес,

Предавања

Музеј организује предавања из различитих области науке и технике која су обједињена у тематске циклусе и намењена  разноврсној публици. Предавачи су стручњаци из разних области.

Библиотека

Библиотека Музеја науке и технике прибавља, чува, библиотечки обрађује и даје на употребу читаоцима издања Музеја.

Конференције

У музеју су организоване разне конференције попут годишње конференције Уније средње европских техничких музеја и Историје пловидбе Ђердапском клисуром поводом обележавања 120 година од свечаног отварања Сипског канала.

Индустријско наслеђе

Развој индустрије на територији данашње Србије може се пратити од раних појава индустријске производње средином 18. века, преко развоја у склопу различитих државних и друштвених уређења током 19. и 20. века, закључно са првим деценијама 21. века.

Фестивал С.У.Т.Р.А.

Фестивал С.У.Т.Р.А. (Спој Уметности, Технологије, Разноврсног и Аутентичног) представља уметнике, институције, концепте и пројекте, који истражују везу уметности, науке и технологије кроз изложбу, разговоре, презентације и интерактивне радионице.

Молекул

МолеКул – место које науку претвара у забаву

11-16 ч, понедељком и петком је затворен за посетиоце

300 динара – појединачна карта 500 динара – породична карта За децу до 7 година улаз је бесплатан (осим за групне организоване посете) Радионице се организују у сарадњи са школама и предшколским установама.

Музејска поставка у Галерији Александар Деспић, Галерија играчака, Научна играоница Скендербегова 51, 11158 Београд (Градски превоз: трамваји 2, 5, 10, аутобуси 26, 79)