Facebook Instagram You tube
мар 16 2023 - мар 16 2023

Прикључи се на технологије – Анатомија једне еволуције

Date
  • мар 16 2023 - мар 16 2023

Location

16.3.-16.4.2023. Галерија 51, Музеј науке и технике.

Центар за промоцију науке у сарадњи са Музејом науке и технике у Београду организовао је изложбу „Прикључи се на технологије – анатомија једне еволуције“.

Београдска изложба је део истовремене поставке у четири европска града – Милану, Софиjи, Тартуу и Београду. Теме ових изложби су одржива изградња, циркуларна економија и електронско здравство (еЗдравство), а  поред физичког формата, публици ће бити доступна и изложба у дигиталном садржају која ће објединити све партнере.

Изложба у Музеју науке и технике, која ће бити отворена до краја априла, обрађује тему електронског здравства и део је активности које Центар за промоцију науке реализује у склопу међународног пројекта SocKETs (Societal engagement with key enabling technologies).

Изложбена поставка у Музеју науке и технике кроз причу о иновацијама приближава грађанима нове технологије и позива публику да се активно укључи у процес заједничког стварања у области еЗдравства. Садржај изложбе подељен је у више тематских целина, а циљ поставке је да одговори на питања и недоумице у вези са применом нових технологија у нашем свакодневном животу.

Поред саме поставке, током трајања изложбе, посетиоци ће имати прилику да се упознају и са дигиталним алатом за одговорно иновирање кроз друштвено ангажовање. Сврха овог алата јесте да се што више грађана укључи у процес развоја нових технологија и подстакне њихова сарадња са индустријом.

Концепт изложбе резултат је двогодишњег заједничког рада свих партнера на пројекту, као и бројних интердисциплинарних истраживања и сарадњи.

Изложбу у Музеју науке и технике пратиће и програми намењени различитим циљним групама и генерацијама: радионице, панели и представљање алата за одговорно иновирање кроз друштвено ангажовање.

Музеj jе отворен за посетиоце од 10 до 18 сати. Цена улазнице за поjединачну карту jе 300 динара, док jе за студенте и пензионере 100 динара. Породична карта износи 500 динара.  Посета музеjу jе бесплатна за децу до седам година.

Више о SocKETs Lab Србија и екосистему електронског здравства у Србији можете сазнати на ЛИНКУ.

уторак - недеља 11-18ч

300 динара – појединачна карта 500 динара – породична карта

Музеј науке и технике Скендербегова 51 11158 Београд (Градски превоз: трамваји 2, 5, 10, аутобуси 26, 79)